Co jsou to solonizační jednotky do bazénu? K čemu jsou dobré?

15.5.2024 Petr Foral

Velkým hitem posledních let se stávají bazény, které k desinfekci bazénové vody používají sůl rozpuštěnou ve vodě. Aby se ale ze solného roztoku mohl uvolňovat plynný chlor, potřebný k samotné desinfekci bazénu, potřebujete solonizační jednotku.

Solonizační jednotka je zařízení používané k regulaci a udržování správného chemického složení vody v bazénu. Tato jednotka pracuje s procesem zvaným solonizace, který zahrnuje použití soli (obvykle speciální bazénové soli) k výrobě chlóru, který je pak používán k dezinfekci vody v bazénu.

Solonizační jednotka obvykle obsahuje elektrodový systém, který přeměňuje solenou vodu na chlór pomocí elektrolýzy. Tento proces eliminuje potřebu přidávat ručně chlórovací přípravky do bazénu, což může být pohodlné a úsporné v dlouhodobém měřítku. Navíc, mnoho lidí považuje solonizaci za měkčí a příjemnější alternativu k tradičním chlórovacím metodám.

Zapomeňte tedy na obavy ze slané vody. Technologie INVERTURBO v solonizační jednotce kontroluje vodu a včas do ní přidá potřebný chlor. Umí pracovat i při nízké hladině soli 1 g/l, což ocení jak plavci, tak bazénové systémy. Při úvodní dezinfekci nebo po celodenním koupání dokáže automatický 130% Turbo režim dezinfikovat váš bazén za pouhých 5 hodin a poté dále pracovat v původním režimu.

Takže shrnutí? Solonizační jednotky zajišťují automatickou dezinfekci bazénové vody na principu elektrolýzy mírně slaného roztoku.

Solonizační jednotky lze ovládat manuálně přímo na zařízení, přes wi-fi připojení pomocí aplikace nebo propojit přes Modbus RS485 k chytré domácnosti. Na displeji i v aplikaci najdete kompletní přehled o teplotě vody, pH, slanosti nebo ORP. Turbo/Boost zapnete na jedno kliknutí.

 

Přejít na solonizační jednotky

picture
Petr Foral

Petr Foral

Specialista na bazénovou techniku, e-mail: petr@pooltechnika.cz

Petr je specialista na bazénovou techniku a vybavení pro bazény. Rád vám poradí v oblasti bazénové techniky.

U těchto prodejců najdete naše produkty